قرآن صنعا دلیلی بر تحریف قرآن!!!!!
سه تئوری آکادمیک در مورد جمع آوری قرآن داریم: 1. قرآن در زمان عثمان (به صورت کتاب) جمع آوری شد و قبل از آن بر روی نوشته های پراکنده و توسط حافظان قرآن نگهداری می شد. این جمع آوری در مسیحیت در قرن چهارم انجام شد. 2. ادعای دیگر این است که قرآن در زمان پیامبر جمع آوری شده است. افرادی نظیر جان برتون که به این تئوری معتقدند، مدعی هستند که همه روایات مربوط به جمع آوری قرآن در زمان عثمان جعلی است. این عقیده در میان برخی مسلمانان هم وجود دارد.
3. ادعای سوم می گوید که قرآن در دو قرن اول هنوز مدون نشده بود. این گروه هم احادیث مربوط به جمع آوری در زمان عثمان را مردود میدانند. یکی از طرفداران اصلی این نظریه، فردی به اسم مینگالا است که مستشرقی است که با سندشناسی تلاش کرده که این مورد را ثابت کند.
اکثریت مطلق با دسته اول است و دو تئوری دیگر در اقلیت محض هستند. در بحث های مسیحیت به دو کشف کتابخانه نجع حمادی و طومارهای بحرالمیت اشاره شد. در کشف نجع حمادی 52 متن انجیل جدید کشف شد که برای مسیحیت ضربه سختی بود. در مقابل کشف طومارهای بحرالمیت برای برای یهودی ها بسیار خوشحال کننده بود، چون نسخه هایی در این کشف به دست آمد که مربوط به قبل از میلاد مسیح بودند و محتوای این نسخه ها نزدیک به عهد عتیق کنونی بود.
مسلمانان هرگز اینگونه تحت فشار در ارائه مدرک برای کتاب آسمانیشان نبوده اند. در دهه 70 میلادی (سال 1972) در کتاخانه ای در صنعا پایتخت یمن، مجموعه ای شامل 1000 جلد از طومارهایی که روی آن قرآن نوشته شده بود پیدا شد. ماجرای پیدا شدن این طومارها به این صورت بود که در حال مرمت کتابخانه، دیواری خراب شد و راهرویی به طور اتفاقی کشف شد. در این راهرو، تعداد زیادی طومار قدیمی پیدا شد که بر روی آن آیات قرآن نوشته شده بود. در مورد طومارهای پیدا شده در نجع حمادی، روستایی ها می خواستند طومارها را به صورت هیزم استفاده کنند که متوجه اهمیت آن شدند. در یمن، با وجود این که این طومارها در یک کتابخانه پیدا شد، تا چند سال از اهمیت این طومارها اطلاع چندانی نداشتند و آن ها را در شرایط نامناسبی نگهداری کردند. در قرآن های صنعا طومارهایی وجود دارد که بدون شک مربوط به قرن اول و دوم است و این موضوع تئوری سوم را رد می کنند. همچنین اختلافات این طومارها با قرآن های موجود، در حد قابل اغماض است که به نوع رسم الخط برمی گردد. در این قرآن ها نحوه نوشتن این گونه بوده که برخی موارد، مطابق آن چه در مورد اعراب گذاری وجود داشته، برخی موارد دیگر مثل حرف ربط هم شاید نوشته نمی شده است. خلاصه این متن ها با متون موجود کاملا انطباق دارند. البته این طومار ها را تعدادی از اروپا بررسی کردند. دولت یمن اعلام کرد که هرکس از غرب خودش بودجه را تأمین می کند، کار بررسی طومارها را برعهده بگیرد، و هیئتی از آلمان غربی این کار را انجام داد و قبول کرد که قرآن ها را بدون انتقال به اروپا بررسی نماید. در طی این پژوهش، باستان شناسی آلمانی اعلام کرد که در این ها اصلاح صورت گرفته است و این دستآویزی شد که بگویند جاهایی از متن قرآن در طول زمان تغییر کرده است و جنجالی به وجود آمد ولی بعد روشن شد در محیطی که کاغذ کم بوده، این گونه بوده که کاغذ را چند بار استفاده می کرده اند و نوشته های قبلی هیچ ربطی به قرآن نداشته اند.
مستقل از این بحث های تاریخی، با بحث های گرامری و زبان شناسی، می توان نشان داد که در جمع آوری قرآن، دقت فوق العاده ای وجود داشته است. برخی ادعا می کنند که رسم الخط آن موقع حجاز بسیار ناقص بوده است. به عنوان مثال، رسم الخط آن زمان حجاز نقطه نداشته است و یا اولین بار چند قرن بعد از هجرت قرآن با اعراب نوشته شده است. واقعاً جالب است که متنی که نقطه نداشته، این مقدار کم در موردش اختلاف وجود داشته است. علت شاید این بوده که در کنار نسخه های مکتوب عده زیادی حافظ قرآن وجود داشته اند که قرآن را سینه به سینه نقل می کرده اند
اگر کسی مطلب دیگه ای از قرآن صنعا دیده لطفا بذاره تو وبلاگ
کلیدواژه ها: